8 – 25 okt

GRÅ MOLN

Sedan 2020 har jag intresserat mig för att färga in papper och dukar med svart, flytande tusch. Tuschet har bildat grå ytor i olika storlekar som har hängt mot en vit vägg i vårt garage. Likt grå moln som ligger helt stilla mot en vit himmel.
Ibland kan man se att det formas bilder av moln. En ansamling av små partiklar och vattendroppar mot himlen kan bli till nästan vad som helst, särskilt när man stannar upp och tittar lite extra. I mina bilder har små partiklar i form av tuschets pigment torkat till ytor (bakgrundsmolningar) som jag arbetat vidare med på olika sätt.

Sedan 2012 har jag främst arbetat med collage. Ett av mina projekt, collage i samma form och storlek som botten av en ask makrill, visade jag på Liljas konst & ram 2019 och på Galleri Alva i Umeå 2020. Genom mitt instagramkonto har jag upptäckt och deltar i ett stort internationellt community med fokus på collage som konstnärligt uttryck. Vi samlas på olika sätt genom collagekollektiv runt om världen, både den digitala och fysiska. I våras deltog jag i en grupputställning i Belgien, ett projekt för att fira World Collage Day. 2020 deltog jag i en grupputställning på MERZ Gallery i Sanquhar, Skottland.
På instagram hittar ni mig som @sideline_collage

Välkommen!