19 feb – 8 mars

Jag heter Margot Sehlstedt-Persson och bor i Yttervik strax söder om Skellefteå. Jag har så länge jag minns haft ett stort behov av bildskapande. Jag är verkligen ingen natur eller landskapsmålare utan det som fångar mej är människor, porträtt och stämningar. Jag tecknar och målar i akryl, olja, tempera, akvarell, kol och olika blandtekniker – många gånger i storformat. Krokiteckning är bland roligaste jag gör och jag tar alla chanser jag får att utöva det.

På utställningen ”SYSTRAR, FOLK och FÄ” visar jag ett antal målningar av systrar – såväl mina egna, min mammas och andras. Folk och fä då? Jodå, de finns även representerade…

I boken ”Ord och Bilder” visar jag monotypier – många gånger i form av okända djur. Boken är ett samarbete där jag gjort bilderna och Tom Morén skrivit haiku.

Konstutbildningar: 2 årig konstlinje Solviks Folkhögskola 1981-1983. Många krokikurser och flertalet kurser i processmålning i akryl.

Utställningar: Bokcafé Pilgatans sommarsalong 2021, Hällbergsgården Yttervik 2016, Separatutställning Burträskbygdens konstförening 2015, Konst i Kvarn Vindeln, 2014, Separatutställning Dorotea konstförening maj 2014, Skelleftebygdens konstförening Höstsalong 2013, Korpikylä, Tornedalen juli 2013, Konst i Kvarnbyn juli 2013, Luleå tekniska universitet 2013, Majorsgården Nordanå (2012) Edelviks Höstsalong (2012) Luleå tekniska universitet (2012), Konstforums sommarutställningar, Konstforums Konstrundor, Bureå Hembygdsgård, Konstnärsgruppen Feston, Skellefteå Lasaretts konstförening, Byggtjänst Stockholm, Jurybedömda utställningar Synvinkeln, Skellefteå 1993 och 1995.

Gamla foton från släktalbum är en stor inspirationskälla liksom de Västerbottniska författarna.

Jag har ett webbgalleri på Konstkvarteret www.konstkvarteret.se
Och finns på Instagram: margotsehlstedtp

Kontaktuppgifter Margot Sehlstedt-P, Yttervik 59, 931 91 Skellefteå, Tel 073-826 54 05
Mejl: margot@yttervik.se