11 dec – 4 jan

“Hej
Jag heter Birgitta Åström och hälsar dig hjärtligt välkommen till min utställning. Som en röd tråd genom mitt liv löper intresset för musik, konst, djur och natur. De flesta akvareller som jag ställer ut här har jag målat de senaste månaderna efter uppstart av mitt fågel projekt ”pippi på att måla pippi”. Jag gillar verkligen att måla djur och natur. Jag inspireras ofta av det som finns i min omgivning, egna foton samt foton jag får av en mycket god vän och fotograf. Bl.a. landskap och hästar målar jag oftast utan förlaga. Jag började redan i slutet av 70- talet med oljemålning. En god vän och konstnär Andre Louwen och jag fick ett antal år tillsammans. Han lärde mig mycket och tack vare honom målar jag än idag. Under 90-talet hamnade jag hos 2 andra Nederländska konstnärer och kollegor Jaap Ket och Henk Krist. På så vis kom jag även i kontakt med annat konstmaterial och olika tekniker. Inte förrän 2004 började jag testa akvarell. Gick ett antal terminer och kortare kurser hos bildlärare Inga-Britt Lundmark, konstnär Lligo Matson, Richard Vakil, Björn
Bernström och Anna Toresdotter. Jag har nyligen slutat arbeta så det innebär mer måleri än någonsin och min förhoppning är att fortsätta så.
Jag har tidigare deltagit i ett antal samlingsutställningar (bl.a. i Graninge, tre gånger i Sollefteå och 2 gånger i Skellefteå). Min senaste separatutställning ”Inpå Knuten” ägde rum i Öjebyns konsthall oktober 2021. Just nu är jag medlem i Luleå Konstförening och Nordiska Akvarellsällskapet. Hör gärna av dig om du har frågor.”
Material:
Papper: Arches 300 eller 640 gr, Saunders Waterford 425 gr (fin gräng)
Färg: Rembrandt, W&N, Daniel Smith
Birgitta Åström
islandsback@hotmail.com
Tel: 073 058 13 55