8 – 25 maj

Mitt namn är Iris Svensson med smeknamnet Ia. Jag är född och uppvuxen i en liten by, Hullsjö utanför Trollhättan. Teckna och måla har jag alltid tyckt om och har väl aldrig kunnat låta ett papper vara utan att fylla det med något. Har prövat olja och akvarell, men kom igång med mitt målande riktigt då
jag började med akryl. Skapandet ger mig avkoppling, ro och harmoni. Trivs med möjligheten att genom skapandet uttrycka min sinnesstämning och ge utlopp för känslor. Målar från mitt inre. Släpper kontrollen. Vet inte resultatet. Njuter av favoritfärgerna för stunden. Vedic Arts principer: Kunskap om konst, Kunskap om skapande, Konsten och livet tilltalar mig. Min syn på skönhet är när jag berörs, känner värme, kyla eller annat. Vad är din syn? Jag kan se och tolka in saker i mina målningar. Ser du något i målningarna? Tycker du om något i målningarna?
Några ledord:
Konsten är ett personligt uttryck – en upplevelse.
Livet i konsten – konsten i livet.
Konst är tystnadens språk.

Kurser: 2001 Akvarell, Hampnäs Fhs, Örnsköldsvik
2013 Grundkurs Vedic Art, Örnsköldsvik
2015 Fortsättningskurs Vedic Art, Piteå
2019 Temakurs, Hitta ditt kreativa uttryck
Iris Svensson, Roknäsvägen 349, 946 91 Roknäs
Mail. ias.vedic@gmail.com,
Facebook; Art by Ia, Instagram; art_by_ia