“Människa, natur och kultur”

31/8 – 17/9

Catrine Arvidsson

Jag har arbetat som folkhögskollärare i 35 år. Under hela den tiden har jag kombinerat undervisning med olika projekt och politiska uppdrag både nationellt, regionalt och kommunalt. En mycket lärorik och intressant kombination som gett mig inspiration. Under några år tog arbete och politiska uppdrag all min vakna tid i anspråk.

Att måla, skulptera och snida i trä har roat mig ända sedan barndomen. Jag har via kortare och längre kurser fått inspiration och utvecklats. De senaste åren har jag studerat på halvtid vid på Konstlinjen vid Solviks Folkhögskola. Jag arbetar med många olika material och tekniker. Akryl, olja, tusch, lera, metalltråd, gips, papier machet bl a. Mina bilder och skulpturer förmedlar både känslor och politiska budskap. Men de förmedlar också min kärlek till naturen och vår omgivning.

Stig Granlund

Jag bor i Skelleftehamn och jobbar till vardags på Rönnskärsverkets laboratorium. Har sedan barnsben älskat att teckna, gärna med fantasimotiv men även föreställande. Fascineras av färger och form och dess kombination. Kan få inspiration av allt möjligt och fastnar aldrig i tanken om vad jag ska åstadkomma. Det blir alltid något om jag börjar med ett antal streck, cirklar, punkter eller trianglar. Jag kan även bli inspirerad av ansikten. Kan möta en helt främmande person och se intressanta drag och linjer.

Har under senare år även intresserat mig för akrylmåleri. Gillar att experimentera med teknik och färg.