Under bar himmel

10/8 – 27/8

Lotta Johansson bor i Skellefteå och jobbar till vardags som bildlärare. Då hon själv skapar, sker det i en mängd olika material och tekniker. Till denna utställning är det akrylmåleriet som legat i fokus.

 

”Då nyheterna konstant berättar om all bedrövelse i världen, betalkanalerna pumpar ut sina dystopier och då sociala medier basunerar ut jordens undergång, har jag haft ett stort behov av att samla kraft till att orka med allt elände. Det har jag bland annat gjort genom att botanisera bland familjens gamla foton och valt ut några av de som berättar om sommar, släkt och solbad, om ögonblick då själen kvittrat och livet känts enkelt. Nästa steg har varit att förädla dessa foton till formen av akrylmålningar och till sist samla dem till en utställning.

Hoppas mina bilder kan påminna dig om dina egna ögonblick av själskvitter!” // Lotta