Vi har det kämpigt att få folk att handla konstnärsmaterial av oss. Vi vet att det finns många som ritar, målar och skapar i vår stad. Men var handlar de? Min gissning är att de handlar på Internet och inte på konstnärsbutikerna i stan. Jag hittade en fin artikel om vikten av att handla lokalt.

 

“Det var en gång en liten butik som låg på landet utanför en stor stad. Den lilla butiken hade legat i den lilla byn i många år. I den lilla byn så fanns det även en fin skola och ett bra äldreboende. Alla byborna älskade sin by.

En dag började nästan alla bybor i stället att handla i den stora staden så den lilla butiken i byn orkade inte längre så den fick lägga ner. Alla i den lilla byn blev ledsna när den lilla butiken fick stänga och de som jobbade där var tvungna att flytta från byn när jobben försvann. Efter ett halvår så fick även skolan lägga ner och efter ytterligare ett år försvann äldreboendet, för de som bodde i byn var tvungna att flytta till den stora staden.

Den stora staden växte men så en dag började alla i staden att handla utanför staden, på internet. De köpte mat, kläder, resor, heminredning möbler med mera. Alla skattekronor som staden behövde för att skolor, äldreboende, vägar, parker, arbete, idrottsklubbar skall fungera försvann från staden. Staden orkade inte längre, så den fick lägga ner.

Tänk till två gånger innan du handlar via internet! Handlar du lokalt så går dina pengar till arbeten, skolor, äldrevård, sjukvård med mera i just den kommunen du bor i. Handlar du på internet så går dina pengar till en annan kommun som får bättre skola och så vidare.

Vad vill du att dina skattepengar ska gå till? Vill du ha kvar skolor, sjukvård, äldreboende, butiker och arbeten i vår kommun? Vill du att dina barn får en bra uppväxt?”

https://www.vlt.se/artikel/insandare/battre-att-handla-lokalt

 

Vi vill finnas kvar, hjälp oss! Handla lokalt!