Mellan 9 – 26 juni ställer Almer Andersson ut sina tavlor här på Liljas . Han målar med mjuka penseldrag i en mjuk färgskala. Oftast naturmotiv i olja. Krämgult, rosa, lila och olika nyanser av grönt. Jag har lite svårt att bestämma mig om färgerna i tavlorna är varma eller kalla.

En tavla ”Övergiven” påminner mig om en varm, ljus sommardag. En pojke sitter mitt på vägen och tittar bort mot horisonten. Den känns lugn men också övergiven.  Almer berättade att det är han när han blev utkastat ur bilen som barn. Han och hans bror bråkade så mycket så föräldrarna blev less. I ca en halvtimme väntade han vid vägen någonstans i inlandet på att de skulle komma tillbaka. Vilket de självklart gjorde. Almer skrattar och säger att de inte bråkade något mer i bilen efter det.

I några tavlor finns det människor med. En som åker spark, hästar med ryttare och ”Julgranstjuven”.  När Almer berättar om tavlorna upptäcker man att det finns lite humor med. Ett träd som bugar över ett rotfällt träd och ”Julgranstjuven”.

En annan tavla ”Man på is” känns ensam och är lite dov i färgerna. Almer berättar att det är en man på svag is. Ska man våga gå över? Våga ta chansen? Och om man aldrig vågar kan man aldrig lyckas …

Välkomna på vernissage imorgon lördag den 9 juni kl 12 – 15.

Övergiven

Man på is