Just nu har vi två kvinnor som ställer ut hos oss. Lena och Eva. Lena Steisel både ritar och målar mycket naturtrogna frukter. Mest med färgpennor och akvarell. Hennes senaste verk är två fruktstilleben i 3D som hon målat i akryl. Hon har också gjort kvinnor i olika poser som hon klätt med torkade blommor och blad. Vi som rammakare kan inte sluta tänka på hur de skulle se ut med Artglass. Alltså antireflex glas som knappt syns och gör en otrolig effekt på 3D motiv (och alla andra motiv såklart 😉 )

Eva Karlsson har broderat många hus i korsstygn. Tror att hon sa 60st men hos oss hänger det “bara” 11st. Väldigt mysiga och charmiga “byar” med träd, barnvagnar, bilar, hundar, fåglar m.m. Hon har själv hittat på sina mönster. Jag frågade om hon hade historier till broderierna. Hon berättade att en tavla var “på landet” och en annan en “fiskehamn” och vissa hus var inspirerade av verkliga hus.

Utställningen pågår fram till den 5 juni. Välkomna!