ÖVRIGT

Med bra verktyg kan du släppa loss kreativiteten

Målarböcker

Vi har ett stort utbud av målarböcker, tavelböcker och vykort från bl.a. Johanna Basford, Kerby Rosanes, Maria Trolle och självklart Hanna Karlzon från Burträsk.

Att färglägga mönster har visat sig fungera terapeutiskt. Det har potential att minska stress, oro, skapa fokus eller frambringa medveten närvaro. Målarböcker för vuxna kan även ses som en övning i mindfulness och en slags meditation. Allt fokus riktas mot bilden som ska fyllas i, och på så sätt försvinner omvärlden för en stund.

 

Pennor, kritor och stift

Polychromos

De mycket omtalade högkvalitetspennorna för teckning och färgläggning. De är vattenfasta och har mjuka men samtidigt tåliga oljebaserade stift som inte smetar och kan vässas till mycket fin spets. Starka pigment, högsta ljusäkthet, syrafria.

Akvarellpennor

MUSEUM Aquarelle är en serie akvarellpennor från Caran d’Ache. De bästa akvarellpennorna på marknaden! Extremt god förmåga att omedelbart lösas i vatten, absolut högsta pigmentering, dammar minimalt, exceptionellt hög ljustålighet och oöverträffad konstnärskvalitet. Fungerar lika bra med torra tekniker! Pennorna är tillverkade i Schweiz av cederträ med starkt 3,8 mm färgstift.

Markers

Touch Twin Markers (svart) har en fin och en bred chisel spets. Touch Twin Markers Brush (vit) har en mjuk penselspets och en bred chisel spets. Alkoholbaserad marker som är påfyllningsbar. Det halvtransparenta tuschet läggs i lager och gör det enkelt att skapa mjuka toningar och övergångar. Pennan är lämplig för hobbyutövare, illustratörer och designers.

Akrylmarker

Molotow ONE4ALL. Påfyllnadsbar pumpmarker med utbytbar spets. Unik snabbtorkande och heltäckande akrylhybridfärg för alla underlag. Färgen kan späs med vatten eller med aceton och blir då permanent på feta/glatta underlag. Väderbeständig, syrafri, UV- och ljusäkta

Fineliners

Ritpenna Faber-Castell Ecco Pigment. Finns som styck och olika set. Ljusäkta & vattenfast pigmenttusch, ergonomiskt grepp, lång metallkapslad spets, metallclips

Pastellkrita/penna

Vi har pastellpennor i olika sett. Kritor i set och styck från Cretacolor Carre. Hårda, fyrkantiga torrkritor. Artistkvalitet med hög pigmentering. Laverbar.

Oljepastell

Sennelier oljepastell i set. Krämiga pastellkritor av högsta konstnärskvalitet. Innehåller syntetiskt bindemedel och mineralvax. Hög täckkraft och briljans. Syrafria och ljusäkta. Kan även förtunnas med terpentin för att bearbetas med pensel.

Kol

Ritkol Sennelier i förpackning i olika storlekar. Naturligt formade ritkolsstickor.

Tillbehör

ColourShaper

Används för att applicera färg, ta bort färg, göra mönster samt som stompfer till torra tekniker. Silikonspetsen tar inte åt sig färg. Lätt att rengöra – torkad färg bryts bort. Tål lösningsmedel. Hållbar. För olja, akryl, akvarell, krita, pastell och modellering m.m.

 Palettkniv/målarkniv

En palettkniv används främst för att blanda färger och skrapa bort gammal färg från en palett. Den ska tåla mer slitage och större krafter än en målarkniv och har därför en robustare utformning, med ett styvare blad, som oftast är rakt.

Målarkniv används vid målning, främst med olje- eller akrylfärg. De finns i olika former och storlekar. Bladet är tunt och eftergivligt. Målarkniven är bockad vid skaftet för att man ska kunna arbeta utan att stöta mot målningens yta med handen under arbetet.

 

 

Övrigt

Palett

Vi har några olika paletter, några i plast i olika utformningar men även i trä och avrivningspalett.

Natursvamp

Finns som finporig ca 5cm och grovporig ca 9cm. För att suga upp färg på akvarell. Funkar även till lera.

Staffli

Beställningsvara. Kom in så visar vi vad som finns!